Oppslagstavle for Freidigtunet Borettslag

 • Røykvarslerens dag, i dag 1.desember.

  Publisert 01. des. 2020

  Vi minner om at du må ta den årlige testen av dine røykvarslere. Gjør det gjerne med en gang.

  Om du ikke har gjort dette før så gjør følgende:

  1) Last ned appen "AudioLINK" i fra "Google play" eller "App Store"

  2) Åpne appen og velg "Download Alarm Data"

  3) Trykk 3 ganger på den store knappen midt under røykvarsleren(Du skal trykke raskt, men må også trykke lenge nok til at røykvarsleren gir i fra seg en lyd etter hvert trykk).

  4) Røykvarsleren vil nå gi fra seg MYE lyd, da det er lyd-koder den gir i fra seg som appen fanger opp og tolker. Du vil nå få en full tilstandsrapport på appen din(Bildet er i fra min test i dag).

  5) Om du får opp at noe ikke er helt som det skal være, så kontakt oss i styret. Det samme gjelder om du sliter med å få utført testen. Da er vi selvfølgelig behjelpelig med dette.

  Se vedleggene for mer info om røykvarsleren din.

  Med ønsker om en fin og trygg adventstid.

  Med vennlig hilsen

  Styret

 • Tenning av julegrana.

  Publisert 25. nov. 2020

  Kjære beboere,

  I år kan vi dessverre ikke invitere til julegrantenningen med korps, gløgg, pepperkaker og julenissebesøk. Som jo har blitt en flott tradisjon i borettslaget vårt.

  Grunnet den nåværende nedstengningen("Alle sosiale samlinger utenfor private hjem forbys.") av samfunnet, har vi ikke mulighet til å gjennomføre julegran tenningen som tidligere år . Vi ønsker uansett å informere om at vi vil lyssette grana ca kl. 17.00 nå førstkommende søndag(1. søndag i advent). En god del av dere har utsikt mot grana, i fra bopel. De resterende må gjerne ta seg en gåtur i området på denne tiden, men sørg for god avstand.

  Ønsker dere alle en fin førjulstid!

  Med vennlig hilsen styret.

 • OBS! Container er så og si full, så vil bli hentet på tirsdag.

  Publisert 09. jun. 2020

  Den store gressplenen
  Da er containeren full, så blir hentet på tirsdag.
  PS! Ikke bruk de to ytterste gjesteplassene foran containeren på tirsdag. Gjelder fra 05.00 og frem til containeren er fjernet.

  Her er liste over det som IKKE er lov å kaste:
  Farlig avfall (maling, batterier, impregnert trevirke o.l)
  Elektrisk og elektronisk avfall (alt som går på strøm eller batteri)
  Bildekk
  Matavfall
  Flytende avfall
  Gips
  Vinduer produsert mellom 1965 og 2005
  Isolasjon
  Fliser og fliser med fliselim
  Søppelsekker man ikke kan se gjennom.(kun gjennomsiktige søppelsekker kan kastes).
  Vi får bøter i etterkant om noen av de ovennevnte tingene blir kastet i containeren.

  OBS! Containeren blir nå fjernet Tirsdag 16.juni.

  God sommer.
  Med vennlig hilsen
  Styret
 • Container kommer snart.

  Publisert 03. jun. 2020

  Hei, og god sommer!
  Vi har valgt å bestille inn en container så vi alle kan få ryddet litt i heimen nå som den litt spesielle corona-sommeren er rett rundt hjørnet.
  Containeren blir satt på den store gressplenen tirsdag 9.juni. og blir stående helt til torsdag 18.juni.
  Det er en del ting som ikke er lov å hive i containeren, og som vil føre til at vi blir belastet med bøter. Det er heller ikke lov å hive søppelsekker som man ikke kan se igjennom. Så om du kaster ting i pose/sekk, så MÅ denne være gjennomsiktig!
  Her er en oversikt over hva som IKKE må kastes i denne containeren:
  Farlig avfall (maling, batterier, impregnert trevirke o.l)
  Elektrisk og elektronisk avfall (alt som går på strøm eller batteri)
  Bildekk
  Matavfall
  Flytende avfall
  Gips
  Vinduer produsert mellom 1965 og 2005
  Isolasjon
  Fliser og fliser med fliselim

  God rydding, og god sommer!
  Hilsen Styret
 • Generalforsamling 2020

  Publisert 23. apr. 2020

  Kjære, Freidigtunet

  I år er det en spesiell situasjon der pandemien, Covid-19, har satt samfunnet i unntakstilstand. I den forbindelse har OBOS anbefalt at årets generalforsamling gjøres elektronisk.
  Generalforsamlingen vil foregå på vibbo.no. De som ikke har gitt samtykke til elektronisk kommunikasjon vil få informasjon per post. Det vil bli sendt ut en invitasjon til generalforsamlingen fra OBOS via SMS. De som ikke har registrert sitt mobilnummer kan gjøre dette på vibbo.no.
  Generalforsamlingen åpnes 7. mai, og blir liggende åpent for avstemming i 8 dager.
  Mer informasjon kommer fra OBOS, men hvis man ønsker å tyvtitte på årsrapporten så er den vedlagt i dette oppslaget.

  Med vennlig hilsen,
  Styret
 • Dugnad og feiing

  Publisert 21. apr. 2020

  Kjære Freidigtunet.
  Styret har i år valgt å utsette dugnad og bestilling av container til sommeren/sensommeren pga. situasjonen med Covid-19, men det er bestilt feiing av uteområdet og spyling av garasjen.
  Mandag 27.04:
  Alle biler må være ute av garasjen og gulvet må være ryddet før kl. 07:00 til ca. kl. 15:00. Da spyles garasjen. Vi benytter gjesteparkeringa ved behov i denne perioden.
  Tirsdag 28.04:
  Feiebilen kommer. I den forbindelse ønskes det at alle feier grus fra egen bopel og carport ut i veien, så feiebilen får det med seg. Også veldig fint om man har mulighet til å feie fra andre kriker og kroker så det blir med i feiebilen. Dette må være gjort før tirsdag morgen.
  Takk
  Mvh,
  Styret
 • Gi ditt samtykke til elektronisk kommunikasjon

  Publisert 05. mar. 2020


  Til andelseierne i Freidigtunet Borettslag

  Vi i styret vet at mange ønsker å motta informasjon digitalt. OBOS eiendomsforvaltning AS vil på vegne av boligselskapet sende en SMS fra nummer 1929, med forespørsel om samtykke til digital kommunikasjon.

  Dersom du samtykker, vil blant annet, årsrapport (innkalling til årsmøte), tredjepartsopplysninger (ligningsoppgaver) brev og fakturaer kunne bli sendt pr e-post. I tillegg åpnes det også opp for muligheten til enkelte varslinger på SMS.

  Vi i styret er opptatt av å sørge for at den enkelte får informasjon på en enklest mulig måte. På denne måten kan vi både få tilfredsstilt den enkeltes behov for effektiv kommunikasjon og redusere bruk av papir.

  Vi oppfordrer derfor alle våre eiere til å gi samtykke til digital kommunikasjon. Tenk grønt og spar miljøet!

  Hilsen
  Freidigtunet Borettslag
  Styret
  Oslo, 5. mars 2020
 • Hellene over garasjen (170-172-rekken)

  Publisert 10. feb. 2020

  Kjære beboere,

  På generalforsamlingen i fjor ble det tatt opp at en del av hellene i rekken 170-172 over garasjen vår er løse, og at de lager lyd når folk sykler på dem. Etter diskusjon på generalforsamlingen kom vi sammen frem til at styret skulle følge opp saken videre, og undersøke om det lot seg gjøre å fjerne eller feste hellene for å redusere støy. Saken ble oversendt til styret for realitetsbehandling.

  Styret har undersøkt hellene nærmere, og funnet ut at årsaken til at de lager lyd er at det vokser opp vegetasjon under klossene hellene hviler på. Det fører til at klossene ikke lengre står rett på underlaget, noe som gjør at hellene vipper litt og dermed lager lyd. Å fjerne dette ugresset vil bare gi en midlertidig løsning, da hellene vil lage lyd igjen så fort vegetasjonen vokser opp og gjør klossene ustødige igjen. Det å ta opp alle hellene for å fjerne ugresset vil også være en veldig omfattende og kostnadskrevende jobb som det ikke er rom for i dagens budsjett.

  Styret ønsker derfor å undersøke om det er mulig å bare fjerne hellene helt og heller ha betongunderlaget som gangvei, eventuelt å asfaltere gangveien. Dette vil i såfall måtte beregnes inn i årets budsjett. Alternativet er å la hellene være som de er nå, da det ikke finnes noen rimelig løsning som vil både sikre tilstrekkelig drenering og gi et helt jevnt underlag for hellene. Fordi disse forslagene innebærer både en utgift for borettslaget og en endring i utseendet på gangveien ved rekken 170-172 ønsker styret at det er generalforsamlingen som skal ta stilling til dette.

  Styret kommer derfor til å fremme forslag til generalforsamlingen om saken. Dersom noen beboere ønsker å fremme forslag er det også fortsatt mulig, fristen for dette er 20. februar.

  Ta gjerne kontakt med oss i styret dersom dere lurer på noe,

  Mvh Styret i Freidigtunet borettslag
 • Tid for å teste røykvarsleren!

  Publisert 01. des. 2019

  I dag er det røykvarslerens dag, og selv om våre røykvarslere heldigvis ikke har behov for batteriskifte årlig så er det viktig å gjennomføre den årlige testen for å sikre at de virker som de skal.
  Det er viktig at alle beboere tester sine røykvarslere nå før jul!

  Test av røykvarslere
  - Alle har fått utdelt "Veiledning om brannsikring", og den ligger også digitalt tilgjengelig her på Freidigtunets nettside.
  - Beboere skal gjennomføre en test av alle sine røykvarslere en gang hvert år. Testen gjennomføres ved å laste ned appen Audiolink. Mer informasjon om hvordan testen gjennomføres finner dere i "Veiledning om brannsikring".
  - Dersom testen viser at alt er i orden trenger dere ikke gjøre noe :)
  - Dersom testen viser at det er en feil på anlegget må dere kontakte styret, slik at vi kan få Boligbrann AS til å rette opp i feilen.
  - Beboere som ikke klarer å gjennomføre test av sine røykvarslere kan ta kontakt med styret via Lettstyrt for hjelp.

  Ta kontakt dersom dere har spørsmål.
  Hilsen Styret
 • Julegrantenning 1. desember

  Publisert 24. nov. 2019

  Tid: 16:15 - 17:15, Den store plenen
  Tradisjonen tro ønsker styret velkommen til tenning av julegrana vår første søndag i advent, altså 1. desember. Vi stiller med gløgg til alle fra 16.15, og håper på at nissen takker ja til invitasjonen sin også i år og kommer med en hilsen til alle de snille barna i borettslaget vårt.

  Vi tenner lyset på julegrana klokken 16.30 mens korpset spiller for oss :)

  Hilsen styret :)